Telescoape Celestron pe monturi CGX si CGX-L

Seriile de telescoape astronomice pe montura CGX si CGX-L contine telescoape tip Schmidt-Cassegrain clasice si noua serie de telescoape Schmidt-Cassegrain aplanate - Edge HD. Noul sistem optic Edge HD reprezinta o imbunatarire adusa sistemului optic clasic cu scopul de a produce imagini corectate pana la marginea campului vizual si un camp vizual perfect plat atat in ocularele cu camp vizual larg, cat mai ales in camerele ccd cu cip larg actuale. Astfel telescoapele Edge HD reprezinta astrografe adevarate ce pot concura cu succes cu astrografele dedicate in general mult mai scumpe. ...continuarea prezentarii sistemului optic in josul paginii 

Seria CGX
CGX 800

CGX 925

CGX 1000

CGX 800 EdgeHD

CGX 925 EdgeHD

CGX 1100 EdgeHD

CGX RASA 11

CGX MAK 700

 
Seria CGX-L
CGX-L 925

CGX-L 1100

CGX-L 1400

CGX-L 925 Edge HD

CGX-L 1100 Edge HD

CGX-L 1400 Edge HD

CGX-L Rowe-Ackerman

   

Designul Edge HD produce stele limitate de difractie nu doar in centrul campului vizual (precum in alte designuri optice derivate din designul Schmidt-Cassegrain), ci pe intreg campul vizual al celor mai multe camere ccd pentru astrofotografie existente. Chiar si la marginea campului vizual al unui senzor ccd full-frame telescopul produce stele limitate de difractie cu o dimensiune de doar 1 arcsec. Telescopul astronomic Edgde HD produce un plan focal de 3 ori mai plat decat un telescop Schmidt-Cassegrain clasic. In imaginea de mai jos puteti vedea aspectul stelelor la marginea campului vizual comparativ in designul Schmidt-Cassegrain clasic si in cel aplanat.

Designul Edge HD aduce 3 noi imbunatatiri mecaniceDesignul telescoapelor Edge HD Celestron - detalii tehnice fata de designul SCT clasic: 1)oglinda principala poate fi blocata pentru a reduce deplasarea imaginii in timpul astrofotografiei; 2) guri de ventilatie pentru a permite o aclimatizare mai rapida a telescopului; 3) compatibilitate Fastar si HyperStar, toate telescoapele Edge HD fiind dotate cu o oglinda secundara ce poate fi scoasa usor pentru a permite montarea unui sistem optic Fastar sau HyperStar pentru fotografierea in focarul oglinzii principale la un raport focal f/2. Mai multe detalii tehnice despre telescoapele EdgeHD se afla in materialul informativ "Designul telescoapelor EdgeHD Celestron" ce poate fi descarcat in format .pdf cu click pe imaginea din dreapta.

 

Prezentare video a seriei de telescoape Edge HD Celestron

 

inapoi la pagina principala