Montura ecuatoriala GM2000 QCI- 10 Micron

pagina anterioara

 

Nimic nu vibreaza! Aceasta montura italiana are multe de oferit. Mecanica foarte stabila si precisa, o electronica si un software extrem de avansat permit indeplinirea tuturor visurilor astrofotografilor ambitiosi. Motoarele profesionale creaza o urmarire foarte precisa cu o eroare medie garantata mai mica de 3 secunde de arc. Datorita unei proceduri iterative montura poate fi aliniata in cateva minute cu o precizie ce permite realizarea de expuneri fotografice scurte fara necesitatea autoghidajului.

Monturile QCI de la 10 Micron beneficiaza de motoare servo cu sistem Fully Integrated Servomotors  (F.I.S.), o noua tehnologie care presupune o integrare totala in corpul motorului a componentelor electronice, alimentarii, encoderelor si sistemului de comunicare. Precizia monturiilor este excelenta, eroarea mecanica situandu-se sub valori de 1 minut (sub 30 secunde folosind software-ul de mapare cu 25 de stele).

Monturile QCI au cateva moduri de urmarire: sideral, lunar, terestru dar si un mod de urmarire a cometelor, asteroizilor si satelitilor artificiali, mod de urmarire ce presupune viteze diferite pentru cele doua axe. Controlul monturii se poate face cu ajutorul unei telecomenzi ergonomice care dispune de un ecran LCD iluminat si taste de cautare rapida. Telecomanda functioneaza la temperaturi cuprinse intre -20 si +40 de grade Celsius. Puteti controla montura si de la o distanta de pana la 15m daca utilizati o conexiune RS-232 serial sau de pana la 100m, daca folositi conexiune Ethernet. De asemenea, cu ajutorul unui server gazda puteti controla montura prin conexiunea la internet.

Sistemul QCI foloseste pentru autoghidaj cele mai populare standarde: SBIG si Starlight X-press si ofera un port tip mufa telefon (TTL).  Folosind acest port, camera CCD va activa automat corectiile cu o viteza de 0.5x.

Encoderele se afla in interiorul motoarelor si permit obtinerea unor rezolutii teoretice de 0.1arcsec (GM 4000 QCI) sau 0.5arcsec (GM2000QCI). Encoderele permit mentinerea pozitiei de referinta a monturii in fiecare moment, chiar si dupa ce montura a fost oprita. Pentru a obtine o urmarire precisa puteti activa functia PEC (Periodic Error Correction).

 

Controlul electronic QCI

Monturile 10 Micron beneficiaza de o platforma electronica puternica bazata pe un procesor AMD ce ruleaza Linux ca sistem de operare ceea ce permite o functionalitate extinsa a monturii prin intemediului controllerului. Astfel toate functiile pentru care la alte monturi este nevoie de un PC (precum pozitionarea precisa precum cea prin intermediului programului "T-point")  pot fi realizate prin intermediului controllerului. Baza de date poate fi updatata prin internet. Softul poate calcula orbitele satelitilor si cometelor si poate controla montura pentru a le urmari.

Puteti citi mai multe detalii despre sistemul de control electronic QCI accesand pagina urmatoare:

Sistemul de control QCI pentru GM4000/GM2000

 

Monolith sau ultraport

Montura GM2000 este disponibila in doua configuratii: a) montura stationara - varianta monolith recomandata pentru instalare in observatoare astronomice permanente si b) montura portabila - varianta ultraport. In varianta ultraport axele RA si DEC pot fi desprinse si montate inapoi rapid, fiecare parte cantarind sub 15 kg. Exista o serie de accesorii suplimentare pentru montura precum genti de transport, placi si bare de montare pentru toate sistemele de prindere.

De asemenea, se poate alege intre 3 variante de culori ale monturii: gri - varianta standard, albastru intens sau rosu aprins.

Caracteristici

Montura ecuatoriala germana
Axele RA si DEC

Diametrul axelor: 50mm

Material: aliaj de otel

Rulmenti: conici multpli

Rotile melcate RA/DEC: aluminiu, 215 pini bronz B14, 172mm diametrul

Melc: 24mm diametrul, aliaj de otel temperat

Motoare/control

Motoare: AC servo brushless F.I.S.

Alimentare: 24V DC

Consum energetic: 0,6A la viteza siderala - 1,7A max.

Sistem de control: QCI

Viteza de ghidaj: 0,5X

Viteza goto: 80/sec. max.

Precizia de orientare: 3' tipic cu luneta de aliniere polara

Precizia de orientare software:  <30" cu mapare interna pe 25 stele

Precizie medie de urmarire: +- 3"/4" fara PEC

Caracteristici generale

Greutate: 27 kg fara accesorii

Sarcina maxima: 50 kg

Sarcina optima: <40 kg

Interval de latitudini: 220-660 (cu luneta de aliniere polara) ajustabila prin intermediul unui surub

Ajustarea azimutului: +-100

Bara pentru contragreutati: 40mm diametrul, otel inoxidabil, 4 kg

Contragreutati: 6kg - 12 kg otel inoxidabil

Luneta pentru aliniere polara: 6X20, camp vizual iluminat

Versiunea ultraport 28 kg, divizibila in 2 bucati: declinatia - 13 kg, ascensia dreapta - 15 kg

Variante disponibile si preturi

Montura GM2000 este oferita in mod standard in 4 variante:

1. 1452001 - Montura ecuatoriala GM2000 QCI Monolith - pachet complet

Contine: montura GM2000, cutie de control cu QCI, controller de mana si cabluri, bara de contragreutati si set de contragreutati (12kg si 6 kg), adaptor pentru baza monturii, placa de montare compatibila Losmandy, trepied Centaurus, geanta de transport pentru trepied si accesorii, geanta de transport pentru montura, genti pentru montura si contragreutati, software Perseus (nota: luneta de aliniere polara este inutila datorita noii rutine de aliniere polara QCI - Quick Alignment)

Pret: 14250 euro (TVA inclus)

 

2. 1452000 - Montura ecuatoriala GM2000 Monolith - doar montura propriu-zisa

Contine: montura GM2000, cutie de control cu QCI, controller de mana si cabluri, bara de contragreutati, adaptor pentru baza monturii.

Componente optionale: contragreutati, placi de montare, cutii, luneta de aliniere polara (nota: luneta de aliniere polara este inutila datorita noii rutine de aliniere polara QCI - Quick Alignment)

Pret: 10595 euro (TVA inclus)

 

3. 1452001u - Montura ecuatoriala GM2000 Ultraport - pachet complet

Contine: aceleasi componente ca si varianta 1452001 Monolith, dar montura este varianta Ultraport ce poate fi separata in 2 parti (RA si DEC) pentru transport si asamblare mai usoare.

Pret: 14675 euro (TVA inclus)

 

4. 1452000u - Montura ecuatoriala GM2000 Ultraport - doar montura propriu-zisa

Contine: aceleasi componente ca si varianta 1452000 Monolith, dar montura este varianta Ultraport ce poate fi separata in 2 parti (RA si DEC) pentru transport si asamblare mai usoare.

Pret: 10845 euro (TVA inclus)

 

Disponibilitate si timp de livrare pentru montura GM2000

Montura G2000 in toate cele 4 variante este disponibila la comanda. Timpul de livrare este 2-3 saptamani. Unele variante pot fi oferite doar la comanda cu un timp de livrare de minim 2 luni, in functie de situatia stocurilor la momentul comenzii. Culoarea standard pe care o avem in stoc este gri. Monturile de culoare rosie sau albastra sunt oferite doar la comanda, iar timpul de asteptare este in general de minim 2 luni.

Accesorii optionale: consultati pagina de accesorii

inapoi la pagina anterioara