Telescop Advanced VX 8 S Celestron

pagina anterioara

Telescopul Schmidt-Cassegrain C8 este cel mai bine vandut sistem optic de mai multe decenii. Celestron este primul producator care a reusit producerea in serie a unui sistem optic Schmidt-Cassegrain, modelul C8 fiind primul model produs, devenind astfel prototipul tuturor celorlalte modele mai mari sau mai mici existente in prezent. Telescopul C8 S XLT din seria Advanced VX este un telescop cu o optica cu un contrast excelent  si un diametru al oglinzii principale de 203mm, ce aduna cu 78% mai multa lumina decat modelul de 150mm. Telescopul C8 XLT este unul dintre telescoapele astronomice cel mai des utilizate pentru observatii generale, deepsky si planetare, intrucat dimensiunea lui este suficient de mare incat sa permita astronomului amator realizarea cu succes de observatii deepsky, iar tubul optic este relativ compact pentru un telescop de aceasta marime datorita designului optic Schmidt-Cassegrain. Telescopul beneficiaza de  straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT patentate de Celestron.

Prin caractersticile sale, montura Advanced VX impune noi standarde in zona monturilor de nivel intermediar - unele din aceste caracteristici le veti putea regasi doar la unele monturi ecuatoriale mai sofisticate

click pentru imagine mai mare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi!

 

Nivel utilizator: intermediar, avansat

 

Caracteristici

Diametru 203mm
Design optic Schmidt-Cassegrain
Distanta focala 2032mm
Raport focal f/10
Ocular 20mm
Putere de marire 102x
Luneta cautatoare 6x30
Tub optic aluminiu
Picioare trepied 2", otel inoxidabil
Greutate 27kg
Alimentare baterie masina
Marire maxima teoretica 480x
Magnitudine stelara maxima 14
Rezolutie (Rayleigh) 0.69 arc sec
Puterea de adunare a luminii 841x
Lungimea tubului optic 432mm
Greutatea tubului optic 5.9kg
Greutatea monturii 7.71kg
Inaltime maxima trepied 1626mm
Inaltime minima trepied 1118mm
Bara contragreutati 12" - 5.44kg
Contragreutati 1x5kg
Limite pe latitudine 7-77 grade
Motoare DC Servo cu encodere, pe ambele axe
Viteze de urmarire Sideral, solar, lunar - 4 grade/sec maxim
Moduri de urmarire EQ nord si EQ sud
Proceduri de aliniere 2 star align, quick align, 1 star align, Last alignment, solar system alignment
Porturi de comunicare 2x AUX, port autoguider, RS-232 (pe telecomanda)
Telecomanda 2 linii, 16 caractere, ecran LCD, taste iluminate
Baza de date peste 40.000 obiecte
Ceriente alimentare electrica 12V DC 3.5A
Ceas intern da
GPS optional
Alte accesorii software planetariu The Sky X; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Garantie 2 ani

Montura Advanced VX a fost conceputa din start ca o montura pentru astrofotografie. Prin caractersticile sale, montura Advanced VX impune noi standarde in zona monturilor de nivel intermediar - unele din aceste caracteristici le veti putea regasi doar la monturile ecuatoriale mai sofisticate. Tinand cont de ceea ce ofera, pretul monturii Advanced VX este unul accesibil.

Noua montura Advanced VX a fost special creata pentru a oferi performanta maxima in astrotofotografia cu telescoape de dimensiuni reduse. Veti putea beneficia acum de avantajul alinierii polare All-Star sau de suportul unui autoguider. Veti putea face fotografii cu timpi lungi de expunere profitand de tehnologia corectiei permanente a erorilor periodice PEC. Puteti fotografia peste meridian fara alte manevre complicate. Noua montura este mai stabila, iar motoarele imbunatatite ofera o putere mai mare.

Astrofotografii cu experienta vor fi incantati sa foloseasca aceasta montura portabila in locurile lor preferate de observatie, cu un cer negru, si sa se bucure de stabilitatea unei monturi de observator. Daca sunteti nou in domeniul astrofotografiei, montura Advanced VX va fi un colaborator de nadejde pentru multi ani.

 

inapoi la pagina anterioara