Oculare Hyperion 68o- Baader Planetarium

pagina anterioara

click pentru imagine mai mare

Ocularele modulare Hyperion 68o de la Baader Planetarium ofera o performanta foarte buna si caracteristici foto-vizuale unice la un pret excelent. Ocularele cu distante focal intre 3,5mm si 21mm contin 8 elemente organizate in 5 grupuri pentru a produce o corectie cromatica si o claritate foarte buna la un camp vizual aparent de 68o (65o in cazul ocularului de 21mm). Utilizarea lor este foarte confortabila datorita reliefului ocular de 20mm, lentilelor mari si cupelor de cauciuc ce se pot indoi. Ocularul Hyperion 24mm foloseste un alt design optic pentru a produce aceleasi performante pentru un camp aparent de 68o; relieful ocular este de 17mm, corectia cromatica foarte buna, distorsiunile la marginea campului vizual sunt aproape inexistente inclusiv in telescoapele cu un raport focal mic; campul vizual este plat; stopul de camp de 29mm face ca acest ocular sa fie ocularul de 24mm cu cel mai mare camp vizual existent.

Lentilele utilizate sunt din sticla de calitate (water white) si produc o imagine clara, cu o corectie cromatica foarte buna si fara tonuri de culoare galbene sau albastru precum alte oculare. Prin utilizarea de sticla cu index mare, distorsiunile si astigmatismul la marginea campului vizual sunt minime chiar si la telescoape cu un raport focal f/4. Straturile antireflex folosite sunt cele mai bune existente (patentate de Baader Planetarium sub denumirea "Phantom Group"), si sunt optimizate pentru fiecare lentila din alcatuirea ocularelor. Ele sunt aplicate de cele mai performant echipament german de acoperire antireflex. Diferenta data de aceste straturi antireflex unice este clar vizibila de astronom la compararea cu alte oculare: stele invizibile in ocularele cu straturi antireflex standard sunt vizibile in ocularele Hyperion.

Tubul metalic ce gazduieste lentilele este modular: 1) lentila de camp poate fi desfiletata din tub, ocularul comportandu-se ca un ocular cu o distanta focala mai mare (cu exceptia ocularelor de 24mm, 31mm si 36mm); 2) prin folosirea unor inele de reglaj ce se infileteaza in tubul ocularului se poate micsora distanta focala a fiecarui ocular; 3) fiecare ocular are sub cupa de cauciu doua filete M43 si M54 ce permit cuplarea directa prin intermediul unor inele adaptoare a unei camere foto pentru a realiza fotografie prin proiectie afocala. Ocularele pot fi utilizate atat in focalizatoare de 2", cat si in focalizatoare de 1,25".

click pentru imagine mai mare

Ocularele Hyperion 31mm si 36mm au un camp vizual aparent de 72o si utilizeaza lentile asferice pentru a elimina aberatiile la marginea campului vizual fara a folosi lentile suplimentare. Campul vizual este plat si lipsit de aberatii. Se pot folosi atat pe formatul 2", cat si pe cel de 1,25" prin folosirea adaptorului oferit standard.

Puteti descarca manualul si brosura de prezentare a ocularelor Hyperion si Zoom Hyperion facand click pe imaginile de mai jos (in engleza, necesita Acrobat Reader).

Brosura - Pagina 1

Brosura - Pagina 2

Manual de utilizare

 

Model

   
Hyperion 3,5mm

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Hyperion 5mm
Hyperion 8mm
Hyperion 10mm
Hyperion 13mm
Hyperion 17mm
Hyperion 21mm
Hyperion 24mm
Hyperion 31mm Asferic 72o

Hyperion 36mm Asferic 72o

Set 7 oculare Hyperion (5, 8, 10, 13, 17, 21, 24mm) in geanta de transport

Set 4 oculare Hyperion (5, 10, 17, si 24mm) in geanta de transport

Geanta de transport din aluminiu cu burete decupat pentru ocularele Hyperion / Morpheus

Baader Planetarium a conceput si un set de inele adaptoare ce se infileteaza la filetul M43 sau SP54 al ocularelor Hyperion si care permit cuplarea multor aparate foto si video pentru a realiza fotografie prin proiectie oculara. Intreaga gama de inele disponibile sunt prezentate aici: Inele pentru oculare Hyperion pentru fotografie afocala .

inapoi la pagina anterioara