Filtru H-Alfa banda ingusta 7nm - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrele CCD de banda ingusta de la Baader Planetarium sunt optimizate pentru a produce cel mai bun contrast in fotografierea obiectelor deepsky in lungimile de unda H-Alfa, H-Beta, OIII si S2, folosind cele mai scurte expuneri posibile. Latimile de banda ultra inguste au niveluri ale transmisiei de lumina foarte inalte si blocheaza complet poluarea luminoasa, precum si lungimile de unda mai mari importante.

click pentru imagine mai mare

Calitatea inalta a substratului si a straturilor filtrante garanteaza nealterarea contrastului si claritatii imaginii. Fiecare filtru este alcatuit din sticla slefuita planoptic la un nivel de calitate a suprafetelor de lambda/4 pe intreaga suprafata. Acest nivel de calitate confera filtrelor Baader o pozitie aparte fata de alte filtre de precizie existente. Straturile filtrante sunt aplicate in Germania cu cele mai sofisticate echipamente existente azi, asigurand o consistenta inalta in centrarea pe lungimile de unda transmise, nivel al transmisiei de lumina si blocarea celorlalte lungimi de unda. Pe langa straturile filtrante, fiecare filtru are straturi antireflex pentru a preveni aparitia de halouri. Tehnologia de depunere a straturilor (ultra-hard ion beam deposition) confera filtrelor o foarte mare rezistenta in timp, straturile nedeteriorandu-se datorita utilizarii sau curatirii.

Filtrul este disponibil cu dimensiuni de 1.25", 2", 50.8mm (fara celula),  50x50mm (fara celula) si 65X65mm (fara celula). Grosimea filtrelor cu montura este de 2mm, iar a celor fara montura 3mm. Celula filtrelor are un profil mic (6mm inaltime) pentru a mentine la minim lungimea traseului optic introdus de acestea si dispune de filet de montare la un singur capat.

.

Filtrul H-alfa de la Baader creste contrastul obiectelor deepsky (precum in cazul nebuloasei America de Nord) in lungimea de unda H-Alfa. Latimea benzii de trecere de 7nm asigura un contrast maxim in fotografia cu camere ccd. Latimea de banda ascutita si straturile filtrante cu o transmisia de lumina de peste 90% fac ca filtrul H-Alfa de la Baader sa fie superior filtrelor comune bazate pe sticla vopsita.

curba transmisiei tipice a filtrului H-Alfa 7nm.

Multi astrofotografi folosesc pentru fotografie tricolor filtrele H-Alfa, OIII si SII in locul filtrelor LRGB. Acestea permit obtinerea de fotografii in culori false in genul celor obtinute cu telescopul spatial Hubble (precum faimosii "Stalpi ai Creatiei"). Verdele reprezinta hidrogen ionizat obtinut cu filtrul H-Alfa, rosul reprezinta sulf ionizat obtinut cu filtrul SII, iar albastrul reprezinta oxigen ionizat obtinut cu filtrul OIII.

 

Model

Filtru H-Alfa 7nm 1,25" Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Filtru H-Alfa 7nm 2"
Filtru H-Alfa 7nm 36 mm fara celula
Filtru H-Alfa 7nm 50,4 mm fara celula
Filtru H-Alfa 7nm 50mmX50mm fara celula
Filtru H-Alfa 7nm 65mmX65mm fara celula

 

IMAGINI
Filtru H-Alfa 1,25" Filtru H-Alfa 2"
Filtru H-Alfa 50,8 mm fara celula Filtru H-Alfa 50mmX50mm fara celula

inapoi la pagina anterioara