Camera CCD Atik 4000

pagina anterioara

O CAMERA CCD DE FORMAT MARE

ATIK 4000 incorporeaza un senzor Kodak, de 4MP la dimensiunea de 7.4 microni, care reprezinta o introducere ideala in zona fotografierii in format mare. Senzorul este mult mai mare decat clasice cipuri Sony (vezi imaginea din dreapta - comparatie cu senzorii de la ATIK 314L+ si ATIK 16IC) care sunt de obicei folosite in astronomie. Suprafata (15mm x 15mm) este perfecta pentru filtrele standard de 1.25" (considerabil mai ieftine decat cele de 2"). Imaginile produse de ATIK 4000 au o rezolutie destul de buna incat sa fie printate la dimensiuni A4 sau chiar A3. Pe ecranul unul calculator va veti putea bucura de detalii uimitoare. Sunt disponibile 2 variante: color si alb-negru.

Caracteristici ale camerei. Senzorii de imagine Kodak si-au castigat o buna reputatie in lumea astrofotografiei, oferind calitati ce nu se regasesc la cipurile Sony. Trebuie stiut ca pentru a obtine maximul de la un cip Kodak este nevoie si de componente electronice de control foarte sofisticate si de un sistem foarte eficient de racire. Aici intervine experienta si excelenta ATIK in design si constructie.

Senzorii Kodak necesita folosirea cadrelor negre (dark-uri) pentru calibrare care trebuie luate la aceeasi tempratura ca si imaginea primara. ATIK 4000 reuseste aceasta prin reglarea precisa a temperaturii, folosind un sistem de racire cu elemente Peltier pe doua nivele si un ventilator. Astfel, rezulta posibilitatea de a raci cipul cu pana la 40 de grade Celsius sub temperatura mediului - suficient pentru aproape toate situatiile.

ATIK 4000

doua variante disponibile: cu cip monocrom sau color

Pret cu TVA: 18800 RON

Disponibilitate: la comanda, livrare in 10-14 zile

Livrare gratuita!

 

click pentru imagine mai mare

  • Pentru situatii mai dificile  puteti introduce apa in sistemul intern de racire. In acest caz, racirea maxima depinde si de temperatura apei, rezultand o diferenta de aproximativ 45 de grade atunci cand folositi apa la temperatura de la robinet.

  • O astfel de racire eficienta duce zgomotul termal la un minim absolut si reduce considerabil pixelii arsi (hot pixels). Creste in schimb riscul aparitiei condensului pe camera. Un sistem foarte eficient este folosit pentru a usca aerul din interiorul camerei in care se afla senzorul, prevenindu-se aparitia condensului intern. Condensul extern este evitat cu ajutorul elementelor de incalzire destinate ferestrei camerei. Cantitatea de caldura in acest caz este controlabila prin software, astfel incat sa poata fi adaptata la conditiile mediului.

  • Camera ATIK 4000 de format mare a fost conceputa si construita pentru a raspunde cerintelor celor mai pretentiosi astrofotografi si ofera totodata simplitate in utilizare. Camera are doar doua intrari: o mufa de 2.1mm pentru alimentarea cu energie electrica si un port USB 2.0 pentru conectarea la calculator. Camerele  ATIK 4000 sunt compatibile cu software-ul inclus, Capture, dar si cu Astroart, CCDSoft si MaximDL.

ATIK 4000 se livreaza cu un senzor Kodak KAI-04022 care nu prezinta defecte de coloana.

  • Ce gasiti in cutia de livrare?

    - corpul camerei cu adaptor 2"

    - cablu USB de 3 metri

    - cablu conector la baterie, cu adaptor pentru bricheta masina - 1.8 metri

    - adaptor universal 110-230V

    - CD cu driver-e, software si manual de utilizare (PDF)

    - ghid de inceput rapid (printat)

Este inclus foarte laudatul software Capture pentru controlul camerei si obtinerea de date. Sunt incluse si plug-in-uri pentru folosirea cu Astroart, CCDSoft si MaximDL.

Cerinte sistem: minim Pentium II cu 64MB RAM, Windows 98/XP/Vista, unitate pentru CD si port USB 2.0

Specificatii tehnice

Senzor CCD - Kodak KAI-04022
Dimensiune senzor 16,67mm x 16,05mm, diagonala 21,43mm
Rezolutie pe orizontala 2048 pixeli
Rezolutie pe vericala 2048 pixeli
Dimensiune pixeli 7,4 microni x 7,4 microni
Conversie analog-digital (ADC) 16 biti
Zgomot citire 11 e-
Curent negru 0.01 electroni / sec la -20 de grade
Capacitatea rezervorului de electroni 40.000 electroni
Anti-blooming >1000x
Eficienta cuantica 55%
Linearitate testul R patrat egal cu 1
Interfata USB 2.0
Energie 12V DC 0.55A
Timp maxim de expunere nelimitat
Timp minim de expunere 1/1000s
Racire Peltier pe 2 nivele cu ΔT= -40º Celsius. Optional cu apa. Reglare totala a temperaturii
Distanta backfocus 18mm
Filet frontal filet T2 (M42 x 0.75)
Dimensiuni diametru 125mm, 95mm grosime
Greutate cca. 990g
Garantie 2 ani

inapoi la pagina anterioara